Back to top

DESPRE CEI DOISPREZECE PAȘI AI UNITĂŢII -TRADIŢIILE JA-

extras din "A new beginning" - GA book

"Unitate - Ceva care este complet în sine, cu o unitate a scopului gândirii și spiritului.

Pentru jucatorul compulsiv care intra pe usa, din dorinta si nevoia de a opri jocurile de noroc, si cu dorinta de a deveni membru al Jucătorilor Anonimi, de multe ori pare a fi o sarcina extraordinara pur si simplu pentru a opri jocurile de noroc și de a ajunge la un mod normal de gândire și de viață. La început există o confuzie de înțelegere a minții și nerăbdarea normală. Încercăm să ne deschidem mintea pentru a împărtăși cu alții care au experimentat primii pași ai recuperării.

Noii membri blochează adesea orice discuție despre Tradiţii ( Programul Unităţii JA) pentru o perioadă de timp. Și chiar și acei membri care s-au abținut de la jocurile de noroc pentru perioade mai lungi evită adesea sau lasă deoparte nevoia de discuții și acceptarea Tradiţiilor ( Programul Unităţii )  din diverse motive, dar adevărul este marea nevoie de înțelegere a progresului recuperării noastre, posibilă prin instrumentele care ne sunt disponibile, așa cum sunt cuprinse în Tradiţiile JA ( Paşii Programului Unităţii JA).

Tradiţiile JA reprezintă un cadru pentru bunăstarea grupurilor individuale și a Comunității în ansamblu. Programul Unitaţii este prezentat în Doisprezece Pași – 12 Tradiţii și este menit să asigure continuitatea și perpetuitatea Jucătorilor Anonimi.

Pentru a menține Comunitatea pentru membrii prezenți și viitori, atât indivizii, cât și grupurile urmează conceptele dovedite pe care se bazează cele 12 Tradiții - Programul Unității. Esența acestui program este în păstrarea bunăstării comune, membrii înțeleg că ceea ce este cel mai bine pentru grupuri este cel mai bine pentru fiecare individ.

Tradiţiile JA servesc pentru a proteja Comunităţii de perturbări. Membrii lucrează împreună în conformitate cu principiile unității pentru a păstra și perpetua oportunitatea pentru ei înșiși și pentru alți jucători compulsivi de a se recupera și de a crește în cadrul Comunităţii."