Back to top

Materiale

“ Lumea mea ”

Sunt nou venit in lumea abstinentei dar intrand in aceasta lume si alegand acest drum am ajuns sa realizez cel mai mare lucru din viata mea: Am ajuns sa ma cunosc pe mine insumi!.

Etapele schimbării

Oamenii cu adicții, cum ar fi jocurile de noroc, trec prin etape similare atunci când  acceptă nevoia de schimbare și când fac propriu-zis schimbarile. O persoană care joacă excesiv la jocurile de noroc, se poate mișca înainte și înapoi prin aceste etape, înainte de a trece efectiv la a face schimbări.

Bucuria călătoriei

            Pe drumul pe care eram pana nu demult am intrat la un moment intr-un intuneric asa de negru incat am ajuns sa nu mai vad deloc realitatea din jurul meu si in cele din urma nici macar pe mine insumi .

„Săpatul de şanţuri”

Am intrat în acest grup în primele zile ale acestui an (n.e. 2016), în urma celor ce s-au întâmplat în decembrie 2015, fără să cred că aş putea sau să îmi doresc să fiu abstinent, ci doar să detensionez situaţia din familie, respectiv să îi arăt soției că fac ceva pentru aşa zisele probleme ale noastre (mai bine zis, ale mele).

Un alt “EU” pe un alt drum in viata

14 ani in intuneric, intr-un intuneric atat de “intunecat” incat nu ca nu ma mai puteam vedea pe mine dar am ajuns sa nici nu ma mai simt , nici pe mine si nici ce se intampla in jurul meu . Am ajuns ca un pacient , internat la terapie intensiva , tinut in viata cu ajutorul aparatelor care ajung sa fie singura legatura cu lumea , astfel incat pentru mine aparatele au fost intr-un fel pariurile care au ajuns sa acapareze toata viata mea si sa “ma tina in viata”.

Primele 90 de zile

Un set de sugestii despre intrarea în recuperarea din dependența de jocuri de noroc, bazate pe experiența jucătorilor compulsivi care au reușit deja să se elibereze din această capcană.