Back to top

Despre noi

JUCATORII ANONIMI sunt o comunitate de bărbaţi şi femei care isi împărtăşesc experienţa si puterea in speranta ca pot sa-si rezolve problema lor comuna , jocurile de noroc ,  şi de a ajuta si  pe alţii  cu o astfel de problema să se recupereze .

Singura cerinţă pentru calitatea de membru este dorinţa de a opri jocurile de noroc. Nu există taxe sau comisioane de participare la intilnirile noastre . Ne autofinantam prin contribuţiile proprii. Comunitatea noastra nu este asociata cu nici o organizaţie sau instituţie politica,sociala sau religioasa ; nu doreste să se angajeze în nici un fel de  controverse; nu aprobă si nici se opune oricarei cauze. Scopul nostru comun este de a inceta jocurile de noroc şi de a ajuta si pe alti jucători  compulsivi sa faca acelaşi lucru.

Majoritatea dintre noi nu am vrut să recunoastem ca avem o problema cu jocurile de noroc . Nimănui nu îi place să creada că este diferit de restul oamenilor. Prin urmare, nu este surprinzător faptul că , carierele noastre de jucatori compulsivi au fost caracterizate de nenumărate tentative zadarnice  să dovedim ca vom putea paria ca alte persoane. Ideea că într-un fel, intr-o zi, noi vom controla jocul nostru este obsesia cea mai mare a fiecarui jucător compulsiv. Persistenţa acestei iluzii este uimitoare. Pe un jucator compulsiv poate sa-l urmărească pana in închisoare, nebunie sau moarte.

Noi am invatat  ca trebuie să fim cat mai onesti cu noi insine si sa acceptam că suntem jucatori compulsive,dependenti de jocurile de noroc. Acesta este primul pas in recuperarea noastra. Cu referire la jocurile de noroc, iluzia că suntem ca alte persoane, sau ca putem fi în prezent, trebuie să fie zdrobita. Ne-am pierdut capacitatea  de a controla  jocurile de noroc. Ştim că nici un real  jucător compulsiv  nu isi recapătă vreodata controlul. Noi toţi simţit uneori ca am  recâştigat controlul, dar aceste intervale – de obicei scurte - inevitabil au fost urmate de si mai puţin control, care a dus în timp la o demoralizare jalnică şi de neînţeles. Suntem convinşi că jucătorii dependenţi de tipul nostru sunt în strânsoarea unei boli progresive. In orice perioadă considerabilă de timp ajungem mai rau, nu mai bine. Prin urmare, în scopul de a duce o viata normala , linistita si fericita, vom încerca să urmam , pe cat este posibil, anumite principii in fiecare zi .

SCURTA ISTORIE A COMUNITATII NOASTRE

Comunitatea  JUCATORILOR ANONIMI  isi are originile in urma unei  întâlniri dintre doi bărbaţi în cursul lunii ianuarie în 1957. Aceşti oameni au avut o istorie cu adevărat naucitoare de necaz şi mizerie din cauza  obsesiei pentru jocurile de noroc. Au început să se întâlnească în mod regulat şi pe masura ce timpul a trecut nici unul dintre ei nu  s-a întors la jocurile de noroc.

In urma impartasirii propriilor experiente au inteles că pentru a preveni o recidivă a fost necesar de a aduce anumite modificări caracterului lor interior . Pentru a realiza acest lucru, ei au folosit un ghid cu anumite principii spirituale care au fost utilizate de mii de oameni care au fost în convalescenţă după alte dependenţe compulsive. Cuvântul spiritual poate fi spus pentru a descrie acele caracteristici ale mintii umane, care reprezintă cel mai înalte şi mai frumoase calităţi cum ar fi bunatatea, generozitatea, onestitate şi smerenia . De asemenea, în scopul de a menţine propriile lor abstinente au simţit că a fost extrem de important sa transmita  mesajul de speranţă  altor jucători compulsivi.

Ca urmare a aprecierilor unui  proeminent cronicar şi comentator TV, prima reuniune de grup a JUCATORILOR ANONIMI  a avut loc vineri, 13 septembrie 1957, în Los Angeles, California. Din acel moment, Comunitatea a crescut constant astfel incat in prezent sunt  grupuri  în întreaga lume.