Back to top

Despre noi

JUCĂTORII ANONIMI sunt o comunitate de bărbaţi şi femei care îsi împărtăşesc experienţa şi puterea in speranţa că pot să-si rezolve problema lor comună , jocurile de noroc , şi de a ajuta şi pe alţii cu o astfel de problemă să se recupereze.

Singura cerinţă pentru calitatea de membru este dorinţa de a opri jocurile de noroc. Nu există taxe sau comisioane de participare la întâlnirile noastre.Ne autofinanţam prin contribuţiile proprii. Comunitatea noastră nu este asociată cu nicio organizaţie sau instituţie politică,socială sau religioasă ; nu doreşte să se angajeze în nici un fel de controverse; nu aprobă si nici nu se opune unei cauze.Scopul nostru comun este de a înceta jocurile de noroc şi de a ajuta şi pe alţi jucători compulsivi sa facă acelaşi lucru.

Majoritatea dintre noi nu am vrut să recunoastem că avem o problemă cu jocurile de noroc. Nimănui nu îi place să creada că este diferit de restul oamenilor. Prin urmare, nu este surprinzător faptul că , carierele noastre de jucători compulsivi au fost caracterizate de nenumărate tentative zadarnice  să dovedim că vom putea paria ca alte persoane. Ideea că într-un fel, într-o zi, noi vom controla jocul nostru este obsesia cea mai mare a fiecărui jucător compulsiv. Persistenţa acestei iluzii este uimitoare. Pe un jucător compulsiv poate să-l urmărească până in închisoare, nebunie sau moarte.

Noi am învățat că trebuie să fim cât mai onești cu noi înșine și să acceptăm că suntem jucători compulsivi,dependenți de jocurile de noroc. Acesta este primul pas în recuperarea noastră. Cu referire la jocurile de noroc, iluzia că suntem ca alte persoane, sau că putem fi în prezent, trebuie să fie zdrobită. Ne-am pierdut capacitatea  de a controla  jocurile de noroc. Ştim că nici un real  jucător compulsiv  nu își recapătă vreodată controlul. Noi toţi am simţit uneori că am recâştigat controlul, dar aceste intervale – de obicei scurte - inevitabil au fost urmate de și mai puţin control, care a dus în timp la o demoralizare jalnică şi de neînţeles. Suntem convinşi că jucătorii dependenţi de tipul nostru sunt în strânsoarea unei boli progresive. În orice perioadă considerabilă de timp ajungem mai rău, nu mai bine. Prin urmare, în scopul de a duce o viaţă normală , linistită si fericită, vom încerca să urmăm , pe cât este posibil, anumite principii in fiecare zi .

SCURTA ISTORIE A COMUNITĂȚII NOASTRE

Comunitatea  JUCĂTORILOR ANONIMI  îşi are originile în urma unei  întâlniri dintre doi bărbaţi în cursul lunii Ianuarie în 1957. Aceşti oameni au avut o istorie cu adevărat năucitoare de necaz şi mizerie din cauza  obsesiei pentru jocurile de noroc. Au început să se întâlnească în mod regulat şi pe măsură ce timpul a trecut nici unul dintre ei nu s-a întors la jocurile de noroc.

În urma împărtăşirii propriilor experiențe au înțeles că pentru a preveni o recidivă a fost necesar de a aduce anumite modificări caracterului lor interior . Pentru a realiza acest lucru, ei au folosit un ghid cu anumite principii spirituale care au fost utilizate de mii de oameni care au fost în convalescenţă după alte dependenţe compulsive. Cuvântul spiritual poate fi spus pentru a descrie acele caracteristici ale minţii umane, care reprezintă cele mai înalte şi mai frumoase calităţi cum ar fi bunătatea, generozitatea, onestitatea şi smerenia . De asemenea, în scopul de a menţine propriile lor abstinenţe au simţit că a fost extrem de important sa transmită  mesajul de speranţă altor jucători compulsivi.

Ca urmare a aprecierilor unui  proeminent cronicar şi comentator TV, prima reuniune de grup a JUCĂTORILOR ANONIMI  a avut loc vineri, 13 septembrie 1957, în Los Angeles, California. Din acel moment, Comunitatea a crescut constant astfel încat in prezent sunt  grupuri în întreaga lume.