Back to top

pe scurt despre Comunitatea Jucătorilor Anonimi

- extras din "A new beginning" ( "Un nou inceput" ) carte din literatura Jucătorilor Anonimi :

"Oamenii care caută Jucătorii Anonimi pentru ajutor au nevoie doar de dorința de a opri jocurile de noroc, și nu este necesar să subscrie la nici o credință religioasă in mod special. Jucătorii Anonimi nu le solicită nimic de acest fel.

De multe ori suntem întrebați cum funcționează Jucătorii Anonimi. Ce facem ca să ajutăm pe cineva să renunțe la jocurile de noroc atunci când orice altceva a eșuat? Acestea sunt întrebări dificil de răspuns. O parte semnificativă a răspunsurilor poate consta în faptul că nu suntem nici reformatori, nici "făcători de bine". We have no axe to grind. În mod tradițional, nu susținem și nici nu ne opunem vreunei cauze. Lumea jocurilor de noroc, în general, nu este o preocupare a noastră. Aceasta este o ușurare enormă pentru noii membri, care de obicei sunt bombardaţi de prelegeri după prelegeri despre căile lor rătăcitoare. Membrii Jucătorilor Anonimi consideră jocurile de noroc compulsive ca pe o boală. Este imposibil pentru noi să judecăm pe oricare dintre frații sau surorile noastre care au fost prinși în aceeași plasă mortală. Ne concentrăm pe a arăta jucătorului compulsiv care vrea ajutor, cum să se ajute.

Unul dintre principiile fundamentale ale Jucătorilor Anonimi este conceptul că persoanele cu probleme similare pot fi de ajutor și un exemplu unul pentru celălalt. Sub acest principiu se află unul mai profund, ceea ce este că ajutorul oferit de Jucătorii Anonimi poate fi eficient numai atunci când este solicitat și acceptat cu mintea deschisă de către noul venit. Pentru Jucătorii Anonimi, a forța pe oricine care nu a ajuns la "fundul sacului" s-a dovedit a fi o pierdere de timp. Acest lucru explică de ce Jucătorii Anonimi nu conduc cruciade pentru noi membri. Oamenii caută ajutor atunci când au ajuns la un nivel personal scăzut în viața lor, și numai persoana care suferă știe când acest punct a fost atins. Între timp, Jucătorii Anonimi se pot concentra doar pe a fi pregătiți la orice oră din zi sau din noapte  pentru noul venit.

Instrumentul principal prin care Jucătorii Anonimi își transpun convingerile în acțiune este Grupul(întâlnirea) de Jucători Anonimi. Pentru a spori eficiența întâlnirii grupului de Jucători Anonimi, Comunitatea Jucătorilor Anonimi a dezvoltat literatură bazată pe experiența noastră generală. În plus, Comunitatea Jucătorilor Anonimi menține structuri de servicii locale și naționale pentru a face posibil ca oricine dorește ajutorul nostru să ne găsească cât mai repede posibil." ...